Árak Nyitvatartás Voucher Balance

Gyógyvíz

A gyógyvíz csodálatos ajándéka a természetnek, évszázadok óta gyógyítja a megmártózókat. A fürdőzés ősi hagyomány mely más kultúrákban a honfoglalás előtti időkre visszanyúlik, azonban hazánkban később alakult ki. Honfoglalóink eleinte csak lovaikat mosták le benne annak ellenére, hogy melegvizek mellett telepedtek le. A fürdő kultúrát a rómaiak honosították meg hazánkban és a török hódoltság alatt tovább fejlődött, melynek tanúbizonyságot tesz számos fennmaradt fürdő.

Itt Lentiben az 1960-as években egy lengyár építése okán, kútfúrás közben tört fel a gyógyító erejű víz. A víz hasznosítására 1978-ban nyitották meg a fürdőt. Bár a 40 000 éves nátrium-hidrogénkarbonátos gyógyvizünk minősége mindig kifogástalan volt de csak 1988-ban kapta meg a gyógyvíz minősítést. 

Majd 2016-tól gyógyhellyé nyilvánították fürdőnket. 

Gyógyvizünk mozgásszervi problémák, gerinc (nyak, hát, derék), lumbágó, ízületi (váll, könyék, kéz, csípő, térd, boka) gyulladásos és kopásos megbetegedések kezelésére alkalmas. A gyógyulás mellett regenerálódásra és feltöltődésre is ajánljuk. 

2 gyógyvízzel töltött medence (1 külsőtéri és 1 a belső térben) áll a megmártózni vágyók rendelkezésre. 

A medencéinkben történő relaxálásnak köszönhetően az ásványi anyagokban gazdag melegvíz ellazítja az izmokat, csökkenti a mozgásszervi problémák okozta panaszokat, élénkül a légzés, javul az anyagcsere és még számos betegség enyhítéseként használják kúraként.

Természetesen az egy-egy alkalommal alkalmazott gyógyfürdőzés nem befolyásolja egészségi állapotunkat ezért javasoljuk a kúraszerűen tett látogatásokat mely már rövid időn belül kedvezően befolyásolják testi és lelki egészségi állapotunkat. Gyógyvizes medencéinkben a javasolt fürdőzési időtartam 20 perc, amely egy napon belül többször ismételhető. 14 év alatti gyermekek számára nem ajánljuk.